Juletur til Frederiksdal

Jul1
Lørdag d. 3. december 2016

Foreningen Norden Allerød inviterer medlemmerne til julemarked på Frederiksdal frilandsmuseum i udkanten af Helsingborg, Skåne lørdag d. 3. december 2016 fra kl. 10:00 – ca. 16:00

Julemarkedet er det største i Skåne med en meget fin julestemning og salg af diverse højt klasset kunsthåndværk af lokale kunstnere fra hele Skåne. Særligt kan fremhæves keramik, træsløjd, antikviteter, lammeskind, hjemmesyet tøj og hatte med mere. Endvidere masser af lokalt forarbejdet madvarer, som honning, frugt, pølser, tørret kød, fisk, postejer, chokolade, kaffe og meget mere. Her serveres selvfølgelig også hjemmelavet gløgg.

Frederiksdal er en charmerende mindre herregård, omgivet af et parklignende landskab, som tidligere var sommerresidens for en velhavende handels familie. Hovedbygning og brugsbygninger er bevaret i det smukke herregårds landskab, der danner rammen om julemarkedet, som er meget stemningsfuldt og årligt besøgt af tusinder af gæster. Vi skal være indstillet på trængsel ved handels boder og spisesteder, samt ved entre til hovedbygningen.

Husk varmt tøj i tilfældet vinterligt vejr.
Mødested: Allerød St. kl. 9:30 på perronen mod Hillerød.
På Hillerød St. tager vi toget til Helsingør med afgang kl. 10:00.
I Helsingør får deltagerne en retur-personbillet til Scanlines færgen Helsingør-Helsingborg.
Vel ankommet til Helsingborg terminal tager vi taxa til Frederiksdal frilandsmuseum. Her samles vi ved hovedentreen, idet vi skal købe en fælles gruppebillet for at komme ind.

Herefter er det julemarkedet på egen hånd og hjemtur når det passer den enkelte deltager. Turen tilbage til færgeterminal kan foretages på gåben (ca. 25 min.), eller med bus eller taxa for egen regning.

Den udleverdere retur- personbillet anvendes på færgen mod Helsingør.
Herfra tog til Hillerød St. og S-tog mod Allerød St.

Pris pr. deltager 200,- Dkr.  (prisen dækker færgebillet Scanlines retur, taxa til Frederiksdal, entre til Frederiksdal) Deltagerne betaler selv transporten til og retur Helsingør – Allerød, samt transport fra Frederiksdal til Færgeterminal i Helsingborg.

Mad og drikke på turen er for egen regning.

Vi glæder os til at se jer

Tilmelding til Lis Arendt tlf.: 20 93 31 37
konto: 6301 1536265

PS!!  Husk at medbringe billedlegitimation